Empä ole paljoakaan ehtinyt leipomaan  oksutautipotilaita hoivaillessa, tänään ruuanlaiton lomassa tosin keittelin tämän Lemon curdin eli sitruunatahnan. Koostumus ei kuitenkaan mielestäni ollut mitänkään tahnamaista vaan lähinnä hilloa muistuttavaa.

1238789631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 sitruunaa
4 keltuaista
2 dl sokeria
50 g voita
1 tl vanilliinisokeria
Raasta huolellisesti pestyjen sitruunoiden kuoret (kannattaa käyttää astianpesuainetta ja harjaa) ja purista mehu. Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Lisää joukkoon kuoriraaste ja mehu vähitellen, sekoita koko ajan. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vanilliinisokerilla.

Säilyy jopa parisen viikkoa jääkaapissa.
Voi käyttää esimerkiksi pikkuleipien täytteenä, paahtoleivän päällä ja täytekakkujen täytteissä.
Ohje täältä.