Eräs sivuillani kävijä pyysi sähköpostin välityksellä neuvoja jo hyvän aikaa sitten siitä miten se täytekakku oikein tehdään. Omien sanojensa mukaan hänellä on leivontapeukalo keskellä kämmentä mitä nyt en kuitenkaan ihan usko.. ;) Asia on ollut mielessä jo hyvän aikaa mutta nyt vasta sain aikaiseksi ottaa kuvia.. Pahoittelen sitä että kuvat ovat tummia, illalla kun leivoin. =)
Laita uuni lämpenemään, pohja ei odota uunia vaan uuni pohjaa. Voi paistaa myös kiertoilmalla mutta yleensä käytän ihan tavallista.
Riko huoneenlämpöiset munat kulhoon ja lisää mukaan sokeri. Tässä kahdeksan munaa ja kolme desiä sokeria.
Aloita vaahdotus. Tietenkin voi tehdä sähkövatkaimellakin mutta laiskana käytän aina yleiskonetta..
Koneen käydessä voitele vuoka. Olen tykännyt käyttää öljyä mutta muita tapoja ovat vuokaspray ja voi tai margariini.
Tämäkin käy tai sitten jokin vastaava tuote.
Jauhota vuoka. Korppujauhot olivat päässeet loppumaan joten laitoin mannaryynejä.
Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe sekaisin. Tässä kolme desiä vehnää ja desi perunaa sekä kaksi teelusikallista leivinjauhetta.
Vaahto on valmista kun on melko vaaleaa ja siinä pysyy hetken aikaa "kuvio".
Sihtaa kulhoon jauhoseos.
Pese ja kuivaa kätesi huolellisesti ja "nostele" jauhot varovasti vaahdon sekaan.
Kaada taikana vuokaan ja tasoita hieman pintaa. Nosta uunin alatasolle paistumaan.
Hieman pohjan koosta ja uunista riippuen aikaa menee 45 minuutista reiluun tuntiin. ( huono kuva)
Anna pohjan jäähtyä niin kauan että pystyt koskemaan vuokaan paljain käsin ja keikauta se joko ritilälle tai leivinpaperin päälle odottamaan täyttöä.
Kommentit