Minttukrokanttisuklaa on yksi lempisuklaistani, joten kun huomasin Mian kokkailuissa siitä tehdyn kahvikakun, laitoin sen oitis suosikkeihini. Mia oli löytänyt ohjeen Mimmiltä, mutta alkuperäinen ohje on tainnut tulla sydänvuuan mukana Confetista.

1291577469_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minttukrokanttikahvikakku

375 g voita tai margariinia

4½ dl sokeria

5 munaa

1 dl maitoa

7½ dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

3 tl jauhettua kardemummaa

200 g Marabou Minttukrokanttisuklaata

Esikäsittele vuoka. Laita uuni kuumenemaan. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito vuorotellen rasva-sokerivaahtoon. Lisää hienonnettu suklaa taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista noin 170 asteisessa uunissa noin tunti alimmalla tasolla ritilän päällä ( tavallisessa uunissa.) Tarkkaile kakun paistumista, uunit kun paistavat niin eri tavalla... Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

1291577432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alkuperäinen ohje tuossa ylempänä, mutta Mimmin tavoin kerroin ohjeen määrät 0.6 eli tein tällä ohjeella, ja tuli juuri sopiva kahden litran vuokaan.

225g voita tai margariinia

2,7 dl sokeria

3 munaa

0,6 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoja

1,8 tl leivinjauhetta

1,2 tl vanilliinisokeria

1,8 tl kardemummaa

120 g suklaata

Koska varasin suklaata sen kaksi levyä, riitti siitä siten osa sulatettuna toisen kakun pinnalle.

Tykkäsin! Kieli ulkona