1370113.jpg

Tämän ohjeen löysin Susalta, Kulttuureja Sekoitellen blogista. Täytyy kyllä heti tunnustaa etten edes tiedä mitä sana rugellah tarkoittaa eikä selaus Englanti-Suomi-Englanti sanakirjaakaan valaissut asiaa..  Tein aika paljon Susan ohjeeseen muutoksia mutta toivottavasti tuo nimi on vielä oikein..  ;)

Appelsiini-rugellah

  • 225 g voita (huoneenlämpoistä)
  • 225 g Philadelphia tuorejuustoa (huoneenlämpoistä)
  • ( käytin Viola tuorejuustoa )
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl ruskeaa sokeria
  • ( käytin fariinisokeria )
  • 2 tl kanelia
  • 2 dl hienonnettuja saksanpähkinoitä
  • ( käytin hasselpähkinärouhetta )
  • 1 dl vadelmahilloa
  • ( käytin appelsiinimarmeladia )
  • 1 muna voiteluun

Vatkaa voi ja juusto. Lisää 1/2 dl sokeria, suola ja vanilja, vatkaa. Lisää jauhot vähitellen vatkaten. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä pallo. Jaa pallo neljään osaan ja kääri jokainen osa kelmuun. Laita osat jääkaappiin tunniksi.
Sillä valin tee täyte sekoittamalla ruskea sokeri, kaneli ja pähkinät.
Jauhotelulla alustalla kauli jokainen taikina-osa pyöreäksi levyksi. Levitä levyjen päälle hilloa ja sokeritäytettä. Leikkaa jokainen levy 12 osaan (kolmioon). Rullaa "kolmiot" aloittaen leveämmastä päästä. Voitele  munalla. Paista 175 asteen lämmössä kunnes kullanruskeita (noin 20 minuuttia).

Nuo muutokset joita tein laitoin sulkuihin, muuten ohje kopioitu Susalta!  Kiitos kivasta ohjeesta!  =)