Näitä limppuja olen tehnyt jo kolmeksi jouluksi ja meillä ovat olleet hyvin tykättyjä. 

 

 

Ohje kopioitu suoraan Kinuskikissalta.

Isun piimälimppu (4 kpl):

1 l piimää
50 g hiivaa
2 dl siirappia
vajaa 1 rkl suolaa
2 rkl pomeranssinkuorta
½ rkl kuminaa
½ rkl anista
½ rkl fenkolia
12 dl vehnäjauhoja
10 dl ruisjauhoja

Voiteluun:
½ dl siirappia
½ dl vettä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita jauhoja taikinaan noin 1 dl kerrallaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.

Leivo taikinasta 4 pyöreää limppua ja kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia. (Vaikka limput eivät mahdu kerralla uuniisi, voit leipoa kaikki neljä valmiiksi.)

Pistele kohonneita limppuja haarukalla. Voitele siirappivedellä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Voitele siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana. Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla, kun se on saanut ruskean sävyn.

Ainut muutos on, että jätin fenkolin kokonaan pois. Mielestäni jauhojen määrää voi hieman vähentää, ainakin desin verran. 

*etukäteisajastettu