Mimmi oli löytänyt tosi kivasti tehdyn kahvi/kuivakakun ohjeen, jota minäkin innostuin kokeilemaan. Eli raitoja, tällä kertaa ei tiikerin, vaan seepran!
Ohje kopioitu melko suoraan Mimmiltä.
Seeprakakku
(2 litran tasapohjainen kakkuvuoka)
4 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl maitoa
2½ dl öljyä (ripaus suolaa, itse laitoin n.1/2 tl)
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
25 g sulatettua voita
3 rkl vahvaa kahvijuomaa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja öljy. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaosaan kaakaojauhe siivilän läpi hyvin sekoittaen, ettei jää paakkuja. (Minulla tuli tuosta tummemmasta taikinasta melko "jäykkää", joten lisäsin siihen pienen tilkan maitoa.)
Voitele ja jauhota 24 cm:n irtopohjavuoka. Laita keskelle vuokaa 3 rkl vaaleaa kakkutaikinaa. Seuraavaksi lisää sen päälle 3 rkl tummaa kakkutaikinaa. Jatka näin vuorotellen, kunnes taikinat loppuvat. Taikina leviää itsestään kohti vuoan reunoja ja näytää lopuksi sisäkkäisiltä ympyröiltä, kuten tikkataulussa.
Paista 160-175 asteessa(riippuen vuoan materiaalista) 50 -60 min. Kokeile kakun keskeltä tikulla että kakku on varmasti kypsää. Kuiva tikku = kypsä kakku. Anna kakun jäähtyä hetkinen ja kumoa se sitten varovaisesti.
Valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu rasva sekä kahvi. Levitä jäähtyneen kakun päälle.
Tässä kakku uuniin menossa. Minulla oli ehkä hiukkasen liian iso vuoka käytössä, kakusta olisi tullut korkeampi pienemmällä vuualla.
Ja vielä kuva ehjästä kakusta.
Kommentit