Pakko se on tässä remontin keskelläkin jotakin yrittää tehdä.. =)
Porkkanalaatikko
1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 l vettä
1/2 maitoa
1/2 kg porkkanoita
2 munaa
1/2 rkl suolaa
1-2 rkl siirappia tai fariinisokeria
valkopippuria
pinnalle: voinokareita
Keitä riisisuurimot kypsiksi vedessä kunnes keitinvesi on imeytynyt. Lisää maito, raastetut porkkanat, munat, siirappi ja mausteet.
Kaada seos foliovuokaan ja pane pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia.
Tein itse kaksinkertaisen annoksen ja siitä tuli kaksi isompaa foliovuokaa. =)
Lanttulaatikkko
2 lanttua (noin kilo)
1/2 l vettä
1 rkl suolaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermamaitoa
1 muna
2-3 siirappia
1/2 inkivääriä tai kanelia
1/4 muskottipähkinää
1/2 valkopippuria
voita tai margariinia
pinnalle korppujauhoja
Kuori ja paloittele lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Survo lantut tai soseuta tehosekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkkoon maidossa turvonneet korppujauhot, muna ja mausteet, sekä lanttujen keitinlientä niin paljon että seoksesta tulee tasaisen pehmeä. Kaada foliovuokaan. Painele lusikalla kuvioita pintaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama rasvanokare. Paista uunissa 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia.
Tein kolminkertaisen annoksen ja isompia foliovuokia tuli neljä. =)
Kommentit