Eräs tuttu nainen teki siskon häihin kaikki ruuat ja hän pyysi tekemään täksi viikonlopuksi kaksi kakkua.

Varsinaisista hääkakuista ei kuitenkaan ollut kysymys koska pariskunta oli mennyt jo aikaisemmin vihille Kaliforniassa. Hääpari järjesti nyt juhlat niille vieraille jotka eivät päässeet matkustamaan aikoinaan vihkitilaisuuteen. Kutsuttuja vieraita oli noin 70 henkilöä.

1249244405_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain tarkat ohjeet siitä minkälaisia kakkujen tulisi olla; kolmikerroksisia, täytteeseen mansikkaa ja vahvaa vaniljan makua, kermalla päällystettyjä ja koristeena tuoreita mansikoita ja sitruunamelissaa.

En ole koskaan ennen tehnyt kolmikerroksisia kakkuja joten hieman hirvitti se että jos lähtevät jonnekkin päin kallistumaan mutta onneksi pysyivät kuitenkin kuosissa. Toinen jännitystä etukäteen aiheuttanut asia oli se että kakkujen piti olla ehdottomasti reunoiltaan sileät. Nyt luotan kyllä siihen että kaikilla vierailla oli vatsat täynnä erittäin hyvää ruokaa joten eivät huomaa kaikkia epätasaisuuksia pinnassa!  ;)

Alimmainen pohja on kuuden munan, keskimmäinen neljän ja ylimmäisen pohjan tein niin että paistoin neljän munan vetopohjan ja siitä leikkasin muotilla molempiin kakkuihin osat.

Täytteenä yhdessä kakussa oli hieman vajaa puoli litraa kermaa, 2 purkkia sitruunarahkaa ja yksi Mascarpone tuorejuustopurkki. Senverran maistoin kulhon pohjalta että namskista  oli! ;) Pyrin saamaan täytteestä mahdollisimman jämäkän koska liivatetta ei saanut käyttää. Kostutuksena  Spiriteä jota meni yhteensä hitusen vajaa puolen litran pullo.

1249247355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e