Tyttärellä oli eilen viimeinen työharjoittelupäivä ja halusi tehdä sinne hyydytetyn kakun työntekijöiden kahvihetkeen.

1245006041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen oli löytänyt  Kinuskikissalta josta siis suora kopio. =)

Pohja:
keksipohja dominoista ja 75 g rasvaa + 1 iso Daim-patukka

Täyte:
2 dl kahvia (tavallista, ei espressoa)
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä

Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja mutta lisäten keksimuruun Daim-murskan.

Keitä kahvi (2 dl + 2 rkl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Erota kiisselistä 1 ¾ dl. Leikkaa puolikas Daim-patukasta veitsellä murskaksi ja sekoita tuohon erottamaasi kiisselimäärään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja loput (ei Daim-murskaa sisältävä osa) kiisselistä. Kuumenna kattilassa kahvi ja vesi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada täytteeseen.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla nokareittain Daim-kiisseliä. Voit edesauttaa nokareiden leviämistä vetämällä veistä täytteen joukossa. Vedä veistä myös vuoan reunasta reunaan: näin saat elävyyttä leikkauspintaan. Säästä päällimmäiseksi täytettä niin, että kiisselinokareet peittyvät ja saat kakulle tasaisen pinnan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Koristeena Fazerin Sinistä ja tyttären itsetekemiä liljoja. =)