1967093.jpg

Tämä oli kyllä parasta porkkanapiirakkaa mitä olen kuunaan maistanut! Ohje on odottanut kokeilemista jo hyvän aikaa ja kyllä kannatti tehdä. Tämän löysin siis Emerald Citystä Jack Bauerilta.

Sigridin porkkanakakku




Pohja:


4 ¾ dl sokeria


2 ½ dl auringonkukkaöljyä


4 munaa


330 g (5dl) vehnäjauhoja


½ tl suolaa


1 tl ruokasoodaa


1 tl leivinjauhetta


1 tl kanelia


5 dl porkkanaraastetta


Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle. (Laitoin vain leivinpaperille) (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jäähdyta ennen kuorruttamista.


 

Kuorrute:


113 g voita, pehmennettynä


200 g tuorejuustoa


450 g tomusokeria


2 ½ dl (125  g) pekaanipähkinöitä rouhittuna


vanilja-aromia


Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti.

Sen verran tein muutoksia että vaihdoin pekaanipähkinät saksanpähkinöihin ja tein tavalliselle uunipannulle. Kuorrutus riitti ihan hyvin niinkin.