NonparEllillä oli kiva piirakan ohje, jota halusin kokeilla. Hymy

 

Miljonäärin murotaikinaneliöt piirakkana:

Pohja:

175 g jauhoja (n. 3dl)

125 g pehmeää voita

4 rkl fariinisokeria

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi, lisää sokeri ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija väh. 23 cm) pohjalle ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuutti, kunnes saa hiukan väriä. Anna jäähtyä.

Päälle:

50 g voita

4 rkl fariinisokeria

1 tlk kondensoitua maitoa

100-150 g maitosuklaata

1-2 rkl öljyä

Mittaa voi, sokeri ja maito teflonkattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Keittele seosta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Kaada toffee pohjan päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa, sekoita ölju joukkoon ja levitä piirakan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Piirakka kannattaa nostaa huoneenlämpöön hiukan ennen tarjoilua niin sitä on helpompi leikata.