Olen todella laiska ottamaan vaihekuvia, mutta tämän jäätelön kanssa innostuin ottamaan myös kuvia.

 

P1120663-normal.jpg

 

4 kananmunan keltuaista

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

2 dl kuohukermaa

1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

2 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

3 dl cashewpähkinöitä

muutama tippa öljyä

2 levyä Pandan valkosuklaata

 

P1120643-normal.jpg

 

Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri.

 

P1120644-normal.jpg

 

Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos. Anna jäähtyä.

 

P1120634-normal.jpg

 

Keitä kinuski, 2 dl kermaa ja 2 dl fariinisokeria. Jäähdytä ja sekoittele muutaman kerran jäähtymisen aikana. 

 

P1120639-normal.jpg

 

Murskaa 3 dl cashewpähkinöitä. Käytin näppärästi ihan lihanuijaa.

 

P1120636-normal.jpg

 

Öljyä silikonivuoka huolellisesti muutamalla tipalla öljyä.

 

P1120638-normal.jpg

 

Sulata valkosuklaa. (Onnistuu myös mikrossa muutama sekunti kerrallaan tai vesihauteessa.) 

 

P1120641-normal.jpg

 

Kaada sulatettua suklaata vuokaan. Pyörittele vuokaa kädessäsi, jotta suklaa leviää tasaiseksi kerrokseksi joka puolelle. Nosta hetkeksi pakastimeen.

Lisää pähkinät seokseen ja kaada seosta noin vuuan puoleenväliin asti. Kaada kinuskia seoksen pinnalle raidoiksi. Tästä vaiheesta minulla jäikin vaihekuva ottamatta, kun piti melko nopeaan saada vuokaan. Täytä vuoka seoksella ihan täyteen. Nosta pakkaseen.

 

P1120651-normal.jpg

 

Tässä yön yli pakastunut kakku. 

 

P1120652-normal.jpg

 

Irrota vuoka varovasti. Koristele haluamallasi tavalla tai voi jättää ihan hyvin myös koristelematta.

P1120655-normal.jpg

 

Vielä on hetki aikaa äänestää mieleistään jäälelömakua täällä.