Olen todella laiska ottamaan vaihekuvia, mutta tämän jäätelön kanssa innostuin ottamaan myös kuvia.
4 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
3 dl cashewpähkinöitä
muutama tippa öljyä
2 levyä Pandan valkosuklaata
Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri.
Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos. Anna jäähtyä.
Keitä kinuski, 2 dl kermaa ja 2 dl fariinisokeria. Jäähdytä ja sekoittele muutaman kerran jäähtymisen aikana.
Murskaa 3 dl cashewpähkinöitä. Käytin näppärästi ihan lihanuijaa.
Öljyä silikonivuoka huolellisesti muutamalla tipalla öljyä.
Sulata valkosuklaa. (Onnistuu myös mikrossa muutama sekunti kerrallaan tai vesihauteessa.)
Kaada sulatettua suklaata vuokaan. Pyörittele vuokaa kädessäsi, jotta suklaa leviää tasaiseksi kerrokseksi joka puolelle. Nosta hetkeksi pakastimeen.
Lisää pähkinät seokseen ja kaada seosta noin vuuan puoleenväliin asti. Kaada kinuskia seoksen pinnalle raidoiksi. Tästä vaiheesta minulla jäikin vaihekuva ottamatta, kun piti melko nopeaan saada vuokaan. Täytä vuoka seoksella ihan täyteen. Nosta pakkaseen.
Tässä yön yli pakastunut kakku.
Irrota vuoka varovasti. Koristele haluamallasi tavalla tai voi jättää ihan hyvin myös koristelematta.
Vielä on hetki aikaa äänestää mieleistään jäälelömakua täällä.
Kommentit