Pikkusiskolta sain vinkin kivasta hyydykekakusta, eli Irish Coffee juustokakusta. Syötiin tämä kyllä jo kuopuksen synttäreillä, mutta en ole saanut tänne kuvaa lisättyä.. aina muka kiireitä.
Tapani mukaan vatkasin aivan liikaa kermaa itse täytekakkuun, joten käytin ylijääneen vaahdon sitten tähän. Eli siitä johtuu ruskea väri, ohjeen mukaan tehtynä on ihan normaalin kerman värinen. Alkuperäinen ohje täällä. Tein hieman muutoksia, joten laitan käyttämäni määrät tähän.
Irish Coffee juustokakku
Pohja: |
|
175 g | Digestive keksejä |
75 g | sulatettua voita |
Täyte: | |
6 kpl |
liivatelehteä |
5 dl | Hyla kermaa (noin määrä) |
1 prk | Mascarpone tuorejuustoa |
2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
3 rkl | viskiä |
1,5 dl | kahvia |
Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. (Käytin itse Tupperwaren vuokaa) Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso) valmiiksi. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Kommentit