..kettu pihlajanmarjoista!

1924092.jpg

 Todella kauan aikaa sitten kun asuttiin rivarissa, naapurin rouva keitteli aina syksyisin pihlajanmarjoista hilloa/hyydykettä. Kehui ettei flunssa vaivaa koko talvena kun teelusikallisen ottaa aina aamuisin. =) Ajatus pihlajanmarjahillosta lähinnä puistatti mutta tänä vuonna on todella hyvänlaatuisia ja isoja marjoja puissa joten ajattelin testata.. makukaan ei nyt niin karsea ollut runsaan sokerin lisäämisen myötä.

1 mehumaijallinen marjoja

1 1/2 kg hienoa sokeria

1 1/2 - 2 kg hillosokeria

Laita marjat mehumaijaan ja keitä niin kauan että mehu on irronnut. Tästä tuli vajaa kolme litraa mehua. Laita mehu  kattilaan ja lisää tavallinen sokeri. Kun mehu alkaa höyryämään lisää hillosokeri ja keittele miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin joita olet pitänyt uunissa 150 asteessa noin puolisen tuntia.