2043811.jpg

Kahvikakuista ehkä eniten mieleeni on yllätys yllätys tämä kinuskilla päällystetty Katriinakakku.

3 munaa

200 g = 2,35 dl sokeria

150 g voita sulatettuna

175 g = 2,7 dl dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl hasselpähkinärouhetta

75 g rouhittua suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita keskenään hasselpähkinät ja suklaa. Lisää näitä seoksia vuorotellen taikinaan parissa kolmessa erässä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa kypsäksi.

Kinuski

2 dl kermaa

1,5 dl fariinisokeria

Keitä kinuskiksi ja kuorruta jäähtynyt kakku.

Taikinamäärä on melko pieni, jos haluat isomman niin tuplaa aineet. Kinuskin määrä riittää kyllä isompaankin kakkuun.