Mokkapalat eivät ole kuuluneet suosikkeihini, vaan oikeastaan inhokkeihin. Yllättynyt Liekö sitten nuoruudessa maisteltu kiintiö täyteen... Tokihan mokkapaloja on tasaisin väliajoin vierasvaraksi ja lapsille pyöräytetty. Nyt törmäsin Kirsin keittiössä uudenlaiseen kuorruteohjeeseen. Ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt! 

Myös pohjan ohjeen otin samasta paikasta, kun oli erilainen kuin oma perinneohjeeni.

2 1/2 dl vettä

200 g voita tai margariinia

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl suolaa

5 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

1 1/2 tl ruokasoodaa

1 dl bulgarianjugurttia

2 munaa

Kiehauta vesi, kaakaojauhe, rasva ja suola kattilassa. Jäähdytä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ja lisää taikinaan myös jugurtti ja munat. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä. Tee kuorrutus.

1 levy Maraboun maitosuklaata 

2 prk smetanaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä. Sekoita sula suklaa smetanan joukkoon. Kuorruta piirakka. Koristele esim. nomparelleilla.

"Ystävien kesken arjen harmaus muuttuu juhlahetkeksi.

Ystävien kesken murhe muuttuu ilon kyyneleiksi.

Ystävien kesken ilo ja onni jaetaan

ja sydän keventyneenä taas matkaa jatketaan."

Oikein hyvää Ystävänpäivää!