Pääsimpäs minäkin aloittamaan hieman jouluvalmisteluja vihdoinkin. =) Tänä vuonna kokeilin näitä Paraisten pipareita kun olen monen niitä kuullut kehuvan, ohje olikin hyvä ja todella helposti kaulittava.

2119350.jpg

Paraisten piparkakut n. 175 kpl

3 dl siirappia
5 dl sokeria
500 g leivontamargariinia
4 rkl piparkakkumaustetta
4 munaa
1 tl suolaa
6 tl soodaa
1 kg (runsas 16 dl) vehnäjauhoja
 

Kiehauta siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Jäähdytä seos ja vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen edelleen vatkaten munat ja lopuksi jauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja tasapäiset lusikalliset soodaa. Nosta taikina kovettumaan seuraavaan päivään asti.

Kaaviloi siitä sitten levy, josta otat haluamasi muotoisia piparkakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä piparkakut uunin keskiosassa 175 asteessa. Pellillisen kypsymisaika on noin 7 minuuttia. Ole tarkkana, sillä piparkakut ovat ohuita ja palavat helposti!

Ainut muutos mitä tein oli se että korvasin piparkakkumausteen kanelilla, inkiväärillä, pomeranssinkuorella ja neilikalla. Kaikkia muita laitoin ruokalusikallisen mutta kanelia 1 1/2 ruokalusikallista.