Meidän pienet omenapuut ovat aivan täynnä satoa!  =))  Kesäomenista ( Esterin Päärynäomena ) tein piirakan vierasvaraksi. Aikaisemmin kun olen tällä ohjeella tehnyt olen käyttänyt kuivattuja luumuja mutta nyt kun on luumujenkin aika niin kokeilin tuoreista..

1881026.jpg

Luumu-omenatorttu

125 g voita tai margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl vispikermaa ( käytin maitoa )

6-8 kotimaista omenaa

7-8 tuoretta luumua

1/2 dl rusinoita

1/2 dl pähkinärouhetta ( käytin hasselpähkinää )

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita yhteen rasvasula ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, siivilöi munasokeriseokseen. Lisää lopuksi kerma. Kuori ja kuutioi omenat, pilko luumut. Sekoita taikinaan luumut, rusinat, pähkinät ja puolet omanakuutioista. Kaada taikina vuokaan ja asettele pinnalle omenakuutiot. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.